Home » Meditatie

Meditatie wat is dat nu eigenlijk?

 

Meditatie wordt vaak gezien als zweverig. Maar meditatie heeft juist een hele brede basis en is helemaal niet zweverig. Vaak wordt gedacht dat mediteren zittend op een kussen is in de lotus houding met de middelvinger (ego) en duim (wijsheid) verbonden de enige juiste manier van mediteren is. Voor mij persoonlijk is mediteren tot rust rust komen. Energie die mij niet langer dient los te laten en de energie flow van positiviteit tot mij te laten. En echt ik mediteer altijd anders, andere locatie, andere attributen, andere houding. Ik volg dat wat mij dient. 

 

Uiteraard hebben de meeste van ons hun eigen ervaringen die voor hen goed zijn en dus waarheid zijn. Laten we beseffen dat mediteren op zoveel mogelijke manieren kan dat er ook vele ervaringen zijn en meerdere waarheden. Volg je gevoel. Dat wat goed voelt is goed en volg dat gevoel, praktiseer dat gevoel. Uiteindelijk gaat het om jou en niet om een ander. 

 

Wist je trouwens dat drie seconden echt een rustig en leeg hoofd hebben al een lange meditatie is. Vaak is ons hoofd tijdens mediteren niet leeg maar gaan we juist letten op onze houding, eventuele muziek, half open oog kijken of de kaars wel goed brandt, of de wierook niet te is. 

 

Laat mij je uit je droom helpen en je inzichten te geven in hoe je kunt mediteren op meerdere manieren ;)

 

Regelmatig zal er een update geplaatst worden met voorbeeld 

 

 

 

Wandelen in de natuur wordt gezien en ervaren als meditatie. Zorg wel dat je echt de natuur in gaat.

 

Ga naar het bos en wandel. Kijk om je heen, zie het leven, de mooie details van het bos. Het bos laat je het leven zien, de groei en brengt je rust.

 

Een kabbelend beekje wat je tegenkomt laat jouw de stroming van energie zien, de stroming van het leven. Luister naar het bos, het beekje en laat deze geluiden toe, ontvang de schoonheid van de natuur.

 

Ervaar de stilte om je heen maar vooral ervaar de stilte in jezelf. Haal door de neus adem tot in de buik, houdt even vast, en laat door de mond alles los wat jouw niet langer dient 

 

 

 

 

's Avonds naar de zee, als het strand leeg is, zo rond zonsondergang loop je direct een serene sfeer tegemoet. Een energie door de ondergaande zon die jouw de schoonheid laat zien, de schoonheid van de natuur maar zeker ook de schoonheid van jezelf. Je direct een adembenemend uitzicht geeft. De rust die er gelijk over je heen daalt.

 

Als je richting de branding loopt sluit je ogen en luister, alleen luisteren. Door echt te luisteren zal je merken dat energie van de branding, het water, je automatisch meer naar binnen laat keren, water zuivert, water neemt je zorgen mee, de energie die jouw belemmert voert hij in liefde af. 

 

Met je voeten in de branding, in het water. Geniet van het uitzicht van de zonsondergang of houdt je ogen rustig gesloten. Armen hangend naast je lichaam en je merkt dat je rustiger gaat ademhalen, je hoofd raakt leeg. Visualiseer dat het water al wat jou niet langer dient van je meeneemt de diepte in.